GT: Audi-dubbelzege op spectaculair Queensland, Matsush*ta en Nojiri bezorgen nieuwe Civic eerste Super GT-overwinning | Autosport.nl (2024)

GT: Audi-dubbelzege op spectaculair Queensland, Matsush*ta en Nojiri bezorgen nieuwe Civic eerste Super GT-overwinning | Autosport.nl (1)
De GT World Challenge Australia wordt elke wedstrijd weer competitiever met meer en meer Pro-Am deelnemers

Voormalig FIA Formule 3-coureur Alex Peroni mag zich een Fanatec GT World Challenge Australia powered by AWS-winnaar noemen in zijn eerste raceseizoen ooit in zijn thuisland. Samen met Mark Rosser zegevierde hij in Race 1 op Queensland Raceway achter het stuur van de Team BRM-Audi na een allesbepalende herstart. Will Brown en Brad Schumacher (Shaw & Partners / Kelso Electrical) maakten een uitvalbeurt goed door Race 2 op hun naam te schrijven. Ondertussen werd in Japan de Fuji GT 350km Race verreden. Het nieuwe Civic Type R-GT-model domineerde dankzij ARTA-duo Nobuharu Matsush*ta en Tomoki Nojiri.

Tekst: Vincent Bruins (X: @VincentJBruins)
Foto's: SRO (Daniel Kalisz) en GT Association

GT World Challenge Australia

Schumacher mocht de zaterdagavondrace op het circuit in Ipswich vanaf de pole position aanvangen, maar hij verloor direct de leiding aan Paul Stokell (OnlyFans). Achterin het veld viel Marc Cini (Hallmarc) uit na een crash met Theo Koundouris (Supabarn). Rond het begin van de zogeheten pit window kwam de oude V12-Aston Martin van Darren Currie (KMB Motorsport) in de grindbak terecht en dat zorgde voor een ongelukkig getimede safety car-periode. De auto's uit de Am-klasse kregen een ronde eerder de kans om de rijderswissel te doen dan de auto's uit de Pro-Am-klasse en kwamen dus vooraan het veld terecht voor de herstart. Renee Gracie nam de OnlyFans-Audi over van Paul Stokell, maar werd natuurlijk door de gentlemen drivers opgehouden richting de eerste bocht. Brendon Leitch (Dayle ITM) en Peroni doken aan de binnenkant de dame en Declan Fraser (Triple Eight Race Engineering) probeerde mee te gaan, maar spinde Gracie in de rondte. Ze werd vervolgens hard geraakt door Brenton Grove (Grove Racing) en Brown.

GT: Audi-dubbelzege op spectaculair Queensland, Matsush*ta en Nojiri bezorgen nieuwe Civic eerste Super GT-overwinning | Autosport.nl (2)
Peroni en Rosser waren de grote verrassingen op de zaterdagavond

Leitch kwam samen met Tim Miles als eerste aan de finish, maar werd als derde geklasseerd na twee tijdstraffen van ieder 5 seconden, één voor een unsafe release en één voor een overtreding bij een van de herstarts. Peroni en Rosser kregen de overwinning in de schoot geworpen voor de Tigani Motorsport gerunde Realta-Mercedes-AMG van Paul Lucchitti en Jayden Ojeda. De Arise Racing GT-Ferrari's hadden de snelheid niet. Jaxon Evans en Elliott Schutte werden vierde, terwijl Chaz Mostert en Liam Talbot waren teruggevallen naar P10 algemeen na een trip door de grindbak om Gracie, Grove en Brown te ontwijken. Ben Schoots en Shane Woodman (Black Wolf Motorsport) pakten een verrassende zege in de Am-klasse voor James en Theo Koundouris, ondanks de schade van de startcrash, en Mike Sheargold en Garth Walden (RAM Motorsport). De 997-generatie Porsche van Paul Morris en Scott Taylor (Scott Taylor Motorsport) was automatisch de winnaar in de Trophy-klasse voor oude GT3-auto's na de uitvalbeurt van Currie.

GT: Audi-dubbelzege op spectaculair Queensland, Matsush*ta en Nojiri bezorgen nieuwe Civic eerste Super GT-overwinning | Autosport.nl (3)
Sheargold en Walden zijn de kampioenschapsleiders in de Am-klasse op de helft van het seizoen

UITSLAG RACE 1

Brown en Schumacher domineerden de zondagmiddagrace en werden de eerste meervoudig winnaars van het Australisch GT-seizoen. Leitch en Miles maakten er een één-twee van voor de Melbourne Performance Centre gerunde Audi R8 LMS Evo II. Fraser en Peter Hackett completeerden het podium voor Mostert en Talbot, die opnieuw geen trofee wisten binnen te slepen. Lucchitti en Ojeda hielden Evans en Schutte achter zich voor de laatste positie in de top vijf. Sheargold en Walden zegevierden in de Am-klasse en breidden hun kampioenschapsleiding uit. De gebroeders Koundouris moesten genoegen nemen met de derde stek achter solorijder Ash Samadi (Team MPC). Valentino Astuti en Currie zagen als eerste het zwart-witgeblokt in de Trophy-klasse.

GT: Audi-dubbelzege op spectaculair Queensland, Matsush*ta en Nojiri bezorgen nieuwe Civic eerste Super GT-overwinning | Autosport.nl (4)
Brown en Schumacher hebben het gat naar Mostert en Talbot gedicht tot 1 puntje en ze liggen 2 punten voor op Leitch en Miles

UITSLAG RACE 2

Later deze maand komt de Fanatec GT World Challenge Australia powered by AWS weer in actie op het GT Festival op Phillip Island Circuit op 24 en 25 augustus.

Super GT
Matsush*ta en Nojiri waren het snelst in de kwalificatie op Fuji Speedway. Ze verreden de Fuji GT 350km Race, de vierde ronde van het Japanse GT-kampioenschap, in precies twee uur tijd. De coureurs van ARTA kwamen als eerste aan de finish, maar het werd hen niet makkelijk gemaakt. Het was de eerste overwinning voor de nieuwe Honda Civic Type R-GT en Tadasuke Makino en Naoki Yamamoto maakte er meteen en één-twee van voor Honda. De coureurs van Stanley Team Kunimitsu hijgden de gehele wedstrijd in de nek van Matsush*ta en Nojiri. Hiroaki Ishiura en Toshiki Oyu (TGR Team KeePer Cerumo) versloegen Takuya Izawa en Riki Okusa (Modulo Nakajima Racing) voor het laatste plekje op het GT500-podium. De laatstgenoemden zouden nog verder teruggevallen achter Nirei f*ckuzumi en Kazuya Oshima (TGR Team Eneos Rookie) en de beste Nissan in het veld, Bertrand Baguette en Kazuki Hiramine (Team Impul). Kampioenschapsleiders Sho Tsuboi en Kenta Yamash*ta (TGR Team au TOM'S) kwamen niet verder dan P7.

GT: Audi-dubbelzege op spectaculair Queensland, Matsush*ta en Nojiri bezorgen nieuwe Civic eerste Super GT-overwinning | Autosport.nl (5)
Alle drie verschillende merken hebben nu tenminste één GT500-overwinning op zak in Super GT

UITSLAG GT500

Naoya Gamou en Takuro Shinohara (Leon Pyramid) domineerden de GT300-klasse in hun Mercedes-AMG. Ze zijn nu opgeschoven naar de tweede stek in de puntenstand. Goodsmile Racing with Team UKYO behaalde haar eerste podium in twee jaar tijd dankzij Tatsuya Kataoka en Nobuteru Taniguchi. Ze versloegen de Nissan van João Paulo de Oliveira en Daiki Sasaki (Kondo Racing), die als zesde was gestart, in een prachtig gevecht om de tweede positie. Charlie fa*gg en Tomonobu Fujii (D'station Racing) en Takashi Kogure en Yuya Motojima (JLOC) houden hun titelkansen in leven met P4 en P5, respectievelijk, terwijl kampioenschapsleiders Hibiki Taira en Yuui Tsutsumi (muta INGING) als achtste aan de finish kwamen na tien posities goed te hebben gemaakt.

GT: Audi-dubbelzege op spectaculair Queensland, Matsush*ta en Nojiri bezorgen nieuwe Civic eerste Super GT-overwinning | Autosport.nl (6)
Leon Pyramid stond voor het eerst sinds Motegi 2020 op de hoogste trede van het GT300-podium

UITSLAG GT300

Op 1 september zal de Autobacs Super GT beginnen aan de tweede helft van het seizoen met de Suzuka GT 350km Race.

GT: Audi-dubbelzege op spectaculair Queensland, Matsush*ta en Nojiri bezorgen nieuwe Civic eerste Super GT-overwinning | Autosport.nl (2024)
Top Articles
Linda C. Black
Preschool Smiles Discount Code
Menards Thermal Fuse
Katie Pavlich Bikini Photos
Immobiliare di Felice| Appartamento | Appartamento in vendita Porto San
Linkvertise Bypass 2023
Watch Mashle 2nd Season Anime Free on Gogoanime
Merlot Aero Crew Portal
Self-guided tour (for students) – Teaching & Learning Support
Was sind ACH-Routingnummern? | Stripe
Herbalism Guide Tbc
Premier Reward Token Rs3
Most McDonald's by Country 2024
Interactive Maps: States where guns are sold online most
Craigslist Panama City Fl
Clear Fork Progress Book
Niche Crime Rate
Andhrajyothy Sunday Magazine
Aldi Bruce B Downs
Amazing Lash Studio Casa Linda
Wkow Weather Radar
Divina Rapsing
27 Modern Dining Room Ideas You'll Want to Try ASAP
FAQ's - KidCheck
Top Songs On Octane 2022
Proto Ultima Exoplating
Robert A McDougal: XPP Tutorial
Publix Daily Soup Menu
What does wym mean?
Mg Char Grill
#scandalous stars | astrognossienne
Serenity Of Lathrop - Manteca Photos
Consume Oakbrook Terrace Menu
Kelsey Mcewen Photos
42 Manufacturing jobs in Grayling
R&J Travel And Tours Calendar
Main Street Station Coshocton Menu
Überblick zum Barotrauma - Überblick zum Barotrauma - MSD Manual Profi-Ausgabe
Conroe Isd Sign In
Columbia Ms Buy Sell Trade
Keir Starmer looks to Italy on how to stop migrant boats
F9 2385
Cpmc Mission Bernal Campus & Orthopedic Institute Photos
Casamba Mobile Login
Vintage Stock Edmond Ok
Argus Leader Obits Today
10 Best Tips To Implement Successful App Store Optimization in 2024
Bbwcumdreams
91 East Freeway Accident Today 2022
Ok-Selection9999
Room For Easels And Canvas Crossword Clue
Booked On The Bayou Houma 2023
Latest Posts
Article information

Author: Duane Harber

Last Updated:

Views: 6367

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Duane Harber

Birthday: 1999-10-17

Address: Apt. 404 9899 Magnolia Roads, Port Royceville, ID 78186

Phone: +186911129794335

Job: Human Hospitality Planner

Hobby: Listening to music, Orienteering, Knapping, Dance, Mountain biking, Fishing, Pottery

Introduction: My name is Duane Harber, I am a modern, clever, handsome, fair, agreeable, inexpensive, beautiful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.